В момента поправят процедурите за продажба, за да вписват адреса задължително и когато купуваме 

...
В момента поправят процедурите за продажба, за да вписват адреса задължително и когато купуваме 
Коментари Харесай

Ще получаваме мейл от АПИ 24 часа преди да ни изтече винетката

В момента поправят процедурите за продажба, за да вписват адреса задължително и когато купуваме   документа от бензиностанция
Най-късно до няколко месеца пътната организация ще стартира да ни уведомява по имейл за идно приключване на винетката, оповестиха от АПИ.

В момента се работи по процедурите за продажба на винетките от медиатори, да вземем за пример бензиностанции и всички останали търговски обекти, в които се продават тези документи. Когато купуваме непосредствено от уеб страницата на Националното толуправление, в този момент наложително вкарваме имейл адрес, на който получаваме съобщение, че сме платили, и фактура за това. На същия имейл ще получаваме и съобщение до 24 часа преди приключването на периода на винетката, с цел да имаме време да я подменим с нова.
 
Проблемът е, че когато винетка се купува от бензиностанция, сега процедурата не изисква служителят наложително да впише имейл адрес за преписка. Сега това ще бъде поправено.

Уведомяването за идно приключване на винетката е значимо, тъй като доста хора купуват годишни винетки и не помнят по кое време са го създали. Контролът обаче е напълно автоматизиран и когато пътните камери снимат транспортно средство без винетка, непосредствено се постанова санкция. Преди три години, когато системата проработи, санкции се постановяваха за всяко снимано прекосяване без винетка, само че след това практиката се промени и се постанова по една санкция на денонощие. Това обаче може да продължи дълго време, защото ръководството няма процедура да уведомява притежателя на колата и нормално той схваща чак когато екип на толполицията го спре на пътя или когато му се наложи да потърси социална услуга от държавната или общинска администрация.

Глобата за прилагане на публичните пътища без винетка е 300 лева, само че за всяко засечено прилагане се заплаща и обезщетителна такса от 70 лева, която на процедура може да се постанова безчет пъти.

Допреди една година у нас имаше много куриозни случаи поради практиката на толуправлението да не възвръща платени пари за електронна винетка, когато човек е направил очевидна техническа неточност при въвеждането на регистрационния си номер. С корекция на Закона за пътищата преди година бе позволено най-малко клиентите да могат след писмена молба да се възвръщат парите в такива случаи, само че това се прави единствено в случай че инспекция откри, че регистрационен номер като прелюдия не съществува в България.

Други неприятни случаи се получават при покупка на винетка, когато се избере алтернатива тя да влезе в действие не незабавно, а примерно след часове, а лидерът тръгне на път преди този момент. Обикновено такива проблеми се случват при продажби от търговски обект, намиращ се край пътя. В такива случаи, в случай че камера снима транспортното средство, лидерът му също се смята за извършител и следва санкция плюс обезщетителна такса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР